vlag-nederlands.png vlag-engels.png vlag-duits.png

Bos_en_Hout_rgb_klein.jpg

 

Wij komen graag in contact met kandidaten voor de functie van

 

Inhoudelijk specialist bos- en houtsector

Standplaats Houten

 

Wie zijn wij?

Een klein, toegewijd team van de Stichting Bos en Hout Support zet zich in om aangesloten verenigingen die actief zijn in de bos- en houtsector te faciliteren in bestuur- en beleidsondersteuning. De stichting biedt faciliteiten, middelen en personele ondersteuning zodat de verenigingen zich volledig kunnen richten op de inhoud. Op dit moment worden AVIH, VHN, SKBNL en PEFC Nederland door de stichting gefaciliteerd. Voor meer informatie kijk op de websites: www.bosenhoutsupport.nl, www.avih.nl, www.vhn.org, www.skbnl.nl en www.pefcnederland.nl.


De functie

Je werkzaamheden concentreren zich op de verenigingen AVIH en VHN. Binnen de stichting ben je inhoudelijk specialist op het gebied van Nederlands beleid voor bos en verduurzaamd hout. Je focus ligt op het (mede) ontwikkelen, uit-zetten, monitoren en evalueren van het beleid van de verenigingen. Je schrijft en beoordeelt beleidsteksten en onderzoeksrapporten, treedt op als belangbehartiger voor de leden ondernemers en adviseert inzake het te voeren beleid. De  samenwerking tussen de voorzitter van de vereniging en jou is groot. Je staat de voorzitter met raad en daad terzijde tijdens vergaderingen en overleggen. Je draagt zorg voor de bekendmaking van besluiten, bewaakt de afhandeling hiervan en licht besluiten toe. Je rapporteert aan de Directeur Bos en Hout Support.

 

Een zeer brede functie waarin je je voornamelijk richt op de volgende taken:

 • Je adviseert de voorzitter van AVIH en VHN gevraagd en ongevraagd op onderwerpen voor het strategisch meerjarenplan waarbij professionaliteit en duurzaamheid van en in de sector voorop staat. Je werkt aan de uitvoering hiervan en richt je op de realisatie van gewenste effecten voor de leden en maatschappij.
 • Je zit in de rol van belangenbehartiger en ambassadeur tussen diverse organisaties zoals overheden, bedrijfsleven en Ngo’s. Je behartigt met en namens de voorzitter de belangen van AVIH en VHN in externe overleggen in de bos- en houtsector.
 • Je bent aanwezig bij bestuur- en ledenvergaderingen van AVIH en VHN waarbij je de voorzitter ondersteunt in het uitvoeren van de bestuurswerkzaamheden. Je informeert de bestuursleden over de stand van zaken van de lopende projecten.
 • Je verzorgt de externe communicatie van de verenigingen zoals website, nieuwsbrief, artikelen, bedrijfsbezoeken en social media.
 • Je coördineert de activiteiten met betrekking tot diverse projecten (o.a. beurzen).


Wie ben jij?

 • Je hebt een relevante HBO of Universitaire opleiding en minimaal 5 jaar werkervaring in de bos- en houtsector.
 • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving en kunt uitstekend schakelen tussen beleidsmatige vraagstukken en de implicaties voor de leden.
 • Je voelt je thuis op zowel het grensvlak van inhoud en management als op het grensvlak van de overheid en het bedrijfsleven.
 • Je kunt je goed aanpassen aan verschillende doelgroepen (ondernemers, bestuurders, ambtenaren, collega’s).
 • Je bent van nature een netwerker en onderhandelaar met overtuigingskracht.
 • Je hebt inzicht in bestuurlijke besluitvormingsprocessen. Daarnaast beschik je over goede projectmanagementvaardigheden en het vermogen hierbij overzicht te houden.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Omdat bestuur-/ledenbijeenkomsten of andere activiteiten soms in de avonduren zijn, heb je geen bezwaar tegen ’s avonds werken.

 

Inhoudelijke vragen over de vacature? Onze Directeur Bos en Hout Support Kees Boon beantwoordt met plezier je vragen. Bel 030-6930040 of stuur een e-mail boon@bosenhoutsupport.nl.

 

Vragen over de werving- en selectieprocedure? Dan kun je terecht bij onze HR afdeling Marja Verweij via 0318-742142 of solliciteren@oogvoorpeno.nl.

 

Spreekt deze vacature je aan? Wacht niet langer en solliciteer voor 10 september door je motivatiebrief en CV te mailen naar solliciteren@oogvoorpeno.nl.

 

Nadat je hebt gesolliciteerd ontvang je uiterlijk op 13 september onze reactie. Noteer alvast de volgende data in je agenda:

Maandag 18 september  : 1e selectiegesprek met Kees Boon en Marja Verweij

Maandag 25 september  : 2e selectiegesprek met bestuurslid AVIH en VHN

Woensdag 27 september: afrondend gesprek met Marja Verweij

Liefst per 1 november    : je eerste werkdag als onze nieuwe collega

 

We hebben besloten de werving voor deze vacature zelf uit te voeren.

Acquisitie wordt dan ook niet op prijs gesteld.